Dobrodošli u odgajivačnicu pasa BATMAN'S HOUSE.

Nalazite se na stranici koja predstavlja rasu PATULJASTI ŠNAUCER.

 

POGLEDAJTE NAJNOVIJE

LEGLO PATULJASTIH ŠNAUCERA

 

 

 

Pogledajte roditelje naših štenaca, a u levom delu klikom na leglo pogledajte i galeriju slika najnovijeg legla

 

U rubrici GALERIJA možete naći razne fotografije naših pasa, čitav istorijat.

 

U rubrici MUŽJACI/ŽENKE s ponosom predstavljamo naše mužjake i ženke.

 

Rubrika NOVO LEGLO pruža sve informacije o novom leglu, ko su roditelji, njihove rodovnike i nagrade.

 

Rubrika NAŠI ŠTENCI KOD VAS je rezervisana za slike ljubimaca koji su utočište našli u vašim DOMOVIMA.

 

Rubrika LINKOVI donosi pregršt korisnih i interesantnih linkova za odgoj i negu vaših PATULJAKA.

 

 

 

 

ULEPŠAVANJE PATULJASTOG ŠNAUCERA
 

Patuljasti šnaucer se trimuje na istovtetan način kao i srednji. Ostavljaju se dlake na nogama , glavi i na gornjoj i donjoj vilici.
...........................................................................

 

 

ULEPŠAVANJE SREDNJEG ŠNAUCERA
 

Ulepšavanje pasmine počinje u petom ili šestom mesecu životinja. Dlaka se šiša po čitavom telu i sa ciljem da postane oštra. Prvo se pas dobro očešlja posle čega se trimetom izvuče mrtva dlaka. Zatim se trimer uzima u desnu ruku, dok se levom rukom pridražava koža psu iznad trimera. Trimerom se mora raditi pažljivo, kako se ne bi povredila koža sa ili ova ostavila golom, bez dlake. Na nogamaiznad očiju i na grornjoj vilici dužina dlake posle trimovanja treba da bude oko dva centimetra. Na donjoj vilici ostaje brada. Trimovanje glave se obavlja tako što se dlaka ušiju ošiša potpuno, ako treba i mašinicom. Onda, postepeno prema očima, sve do zadnjeg kapka nad očima. Ostavlja se obavezno dlaka koja je u sklopu sa bradom. Brada ostaje na obrazima, a dlaku kratko ošišati do zadnje ivice usta. Bradu dobro očistiti,a ako treba prorediti i izravnati.
Vrat i celo telo se kratko istrimuju sve do vrha repa. Stomak se dobro očisti malo trimerom a više mašinicom i makazama. Koža po stomaku je mnogo nežnija od kože na leđima, pa treba raditi pažljivije. Na grudno košu sotvalj se nešto duža dlaka, što zavisi od razvijenosti grudnog koša psa.
Na prednjim nogama se dlaka skida nešto do ispod lakata. Dlaka na nogama treba da je jednake dužine, kako bi ove imale pravilan oblik. Šape se očiste mašinicom. Sa donje strane i oko prstiju dlaka se skraćuje makazama koliko da se vide vrhovi noktiju.
Na zadnjim nogama se dlaka ostavlja srazmerno dužini dlaka na prednjim nogama. Trimovanje za izložbu treba obaviti 15 do 20 dana ranije.